Hulp bij aangifte

Als je geïntimideerd wordt of het slachtoffer bent geworden van geweld tegen homoseksuelen is het van belang dat hiertegen aangifte wordt gedaan. Wil je informatie of advies over wat je moet doen als jij dit meegemaakt hebt of wil je hulp bij aangifte dan kan je contact opnemen met Switchboard. Kijk voor meer informatie hierover op de pagina telefonische opvang.

Telefoonnummer Politie regio Zeeland 0900-8844

Hoe kun je aangifte doen?

Je kunt aangifte doen op elk politiebureau. Steeds vaker moet dit op afspraak.

Let op!: Om de cijfers van het geweld tegen LHBT’ers in kaart te brengen is het voor de politie noodzakelijk om in de aangifte op te nemen dat het gaan om geweld vanwege je seksuele geaardheid. Mocht de agent hier niet naar vragen, zorg er dan voor dat je zelf dit laat opnemen in de aangifte.

Als je wilt kan in plaats van je eigen adres het adres van het bureau worden opgegeven als woonadres, dan komen je eigen adresgegevens niet in het proces-verbaal.

Hoe is het wijkteam te bereiken?

Je kunt 24 uur per dag bellen met 0900-8844 en vragen naar een van de buurtagenten van het wijkteam van jouw wijk.

Ben jij slachtoffer van intimidatie of van geweld tegen homoseksuelen dan kan je indien nodig slachtofferhulp inschakelen. Als slachtoffer kan je namelijk te maken krijgen met een doolhof van instanties, schaderegelingen, juridische procedures en emoties. Bureau Slachtofferhulp helpt om de zaken op een rij zetten en kan bijvoorbeeld informeren over de mogelijkheden voor schadevergoeding. Slachtofferhulp is gratis.

Telefoon: 0900-0101 (lokaal tarief)

Website: www.slachtofferhulp.nl