Elf gastlessen op Nehalennia!

Kees Luteijn doorKees Luteijn

Elf gastlessen op Nehalennia!

Het Nehalennia in Middelburg heeft al haar 3e jaars leerlingen de Rubenles gegeven. Als aansluiting daarop hebben de voorlichters van COC Zeeland op verschillende dagen in week 50 en 51 in totaal 11 gastlessen mogen verzorgen!

De klassen waren allemaal verschillend. De een wat rustiger dan de ander, en bij de een wat meer input dan bij de ander maar een ding hadden alle klassen gemeen… Ze waren allemaal onder de indruk van het eigen verhaal van de voorlichter. Je ziet dat bij het aanhoren van een persoonlijk verhaal, er een knop omgaat in de hoofden van de leerlingen en ze er echt over gaan nadenken. Dat blijkt ook wel uit de Post-Its die we na afloop van de voorlichting hebben gekregen. Op deze Post-Its mogen de leerlingen namelijk opschrijven wat ze van de voorlichting vonden. Dat kan een woord zijn, een zin, een kreet, een tekening, noem maar op. Een greep uit de reacties:

Heftig verhaal! Maar heel goed & knap van je!

Dapper, jammer van de vader 🙁 , en ook ontroerend. Het zet mensen aan het denken.

Super leuk! Gay is okay!

Ik vind het raar dat mensen nu nog steeds bekritiseerd worden voor hun gevoelens.

 

Dit zijn er slechts 4 van de honderden! Het geeft ons veel stimulans om steeds weer voor de klas te gaan staan. Zelfs op een koude decemberochtend om 08.30 uur wanneer het -10 graden zou zijn. Want zeg nou zelf: Van deze reacties wordt je toch helemaal warm?


		

Over de auteur

Kees Luteijn

Kees Luteijn administrator

1 reactie tot nu toe

IngridGeplaatst op10:49 am - dec 14, 2014

Het is ook zo ontzettend leuk om voorlichting te geven!

Reacties zijn gesloten.