Lezing in De Drukkery door psycholoog Petra de Bil

doorSecretaris

Lezing in De Drukkery door psycholoog Petra de Bil

Aanleiding is de verschijning van haar boek ‘Lege gangen’.

‘Je hebt het verkeerd gedaan mam, het was foute boel!’ Mijn vierjarige dochtertje Meike staat met een opgeheven vingertje voor me. ‘Je dacht dat ik een meisje was toen ik geboren werd, maar ik ben een jongen!’

Vanaf dat ze kon praten, maakte Meike duidelijk dat ze een jongen was. Petra de Bil beschrijft in het boekje ‘Lege gangen’ de weg die een moeder en haar transgender kind afleggen om de ‘foute boel’ zoveel mogelijk te herstellen. Deze weg voert langs artsen en ziekenhuizen, maar ook langs instanties, scholen en sportclubs. Overal is er iets uit te leggen, en overal worden er goedbedoelde opmerkingen gemaakt. Nuchter wordt er verslag gedaan van de af te leggen weg, terwijl het contrast met de rest van de wereld steeds groter wordt. Dit zal niet alleen herkenbaar zijn voor moeders van transgender kinderen, maar voor alle ouders met een kind waar ‘iets mee is’. Het is een verhaal over verdriet en onmacht, maar vooral ook over veerkracht en liefde.

  • Datum: 6 november 2019
  • Aanvang 15.30
  • Einde lezing rond 16.15
  • Daarna gelegenheid om vragen te stellen
  • Aansluitend borrel en gelegenheid  om het boek Lege gangen te laten signeren
  • Einde 18.00

Petra de Bil is psycholoog en gepromoveerd op het onderwerp sociale uitsluiting. Ze is de auteur van diverse studieboeken op het gebied van psychologie en onderzoek . Momenteel is ze werkzaam als studentenpsycholoog aan de HZ Univerity of Applied Sciences.

Deze lezing met aansluitende borrel worden gratis aangeboden door LHBT Netwerk Zeeland in samenwerking met De Drukkery. Als u de lezing bij wilt wonen graag aanmelden via onderstaande link (deze volgt nog).

 

Credits: Foto door Sharon McCutcheon via Unsplash

Over de auteur

Secretaris administrator